Українська школа РУБРИК Глостер, Англія

19.04.2024 в 02:01 Мова в світі 2176
Новорічні вітання усім читачам!

Як швидко пролітає час і вже майже збігли до кінця Різдвяні свята.

Наша школа розпочала роботу 5 листопада і до кінця навчальної чверті ми мали лише декілька уроків. Заняття проводяться по суботах. Ми розпочинаємо наші уроки в 14:30 і ,поки що, працюємо три уроки по 40 хвилин кожен.
Діти розділені на дві групи – старшу і молодшу. У молодшій всі маленькі і дітки які щойно почали вивчати мову. У старшій – всі ті, хто більш менш вільно спілкуються і добре розуміють українську.
Третій урок проводимо для усіх разом – вчимо звичаї, традиції, пісні. Читаємо разом казки, просто розмовляємо, ставимо лялькові вистави. Є факультатив танців та клас образотворчого мистецтва.

Останній урок минулого року у нас проходив 10 грудня де усі охочі взяли участь у святі Миколая. Ми дуже хвилювалися, так як щойно почали працювати. Сценарій до свята потрібен був досить простий і доступний для дітлахів діаспори. Довелось шукати в Інтернеті і переписувати під нашу школу. Більшість матеріалу (майже весь), який можна знайти, спрямований на українську як першу мову. Ми ж вже шукаємо матеріали і сценарії де українська мова іде як іноземна. Якщо, хтось читає нашу новину – поділіться ідеями і досвідом – ми будемо вам дуже вдячні!
Свято пройшло чудово! Отець прийшов до наших школяриків із ангелами, які допомагали йому знайти слухняних діток і роздати довгоочікувані солодощі та подарунки. Ми співали пісні, розказували новорічні вірші, приймали участь у святкових конкурсах. Хлопчики і дівчатка щиро порадували святого Миколая, батьків та гостів свята. Усім було весело, радісно і затишно!
Только пользователи сайта могут остовлять комментарии

Доброго дня а можна отримати біль детальну інформацію про Вашу школу. Дякую